Գիտնականները կրկին նշել են,թե որն է սրտի համար անվտանգ ալկոհոլային ըմպելիքը
Ադելաիդայի համալսարանի (Ավստրալիա) գիտնականները նշում են, որ գինի խմելը նվազագույն ռիսկեր է պարունակում սրտանոթային համակարգի համար ՝ համեմատած այլ ալկոհոլային խմիչքների հետ:
Հետազոտության արդյունքները հրապարակված են JACC:Clinical Electrophysiology գիտական ամսագրում, գրում է ria.ru-ն։
Բժիշկները պարզել են, որ մարդիկ,որոնք շաբաթական վեցից պակաս սպանդարտ չափաբաժնով ըմպելիք են խմում, ամենաքիչն են սրտի հիվանդություն ունենում։
Օգտագործելով գարեջուր կամ խնձորի օղի նախասրտերի ֆիբրիլյացիա ընդդեմ կարմիր և սպիտակ գինի խմելու
«Գարեջուր և խնձորի օղի օգտագործելը պարունակում է նախասրտերի ֆիբրիլյացիայի ավելի մեծ ռիսկ՝ համեմատած կարմիր և սպիտակ գինի խմելու հետ: Մեր փորձերը ցույց են տալիս, որ փոքր քանակությամբ գինի խմելը սրտային հիվանդությունների համար ներկայացնում է նվազագույն ռիսկը»,- ասել է գլխավոր հեղինակ Սամուելը:
Լրահոս
Տեսանյութեր
Սա քաղաքական գործընթաց է, անթույլատրելի քաղաքական որոշումներ. Թաթոյանը՝ սահմանազատման մասին